Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Adidas släpper smart fotboll med tillhörande app

Den smarta fotbollen Adidas Micoach Smart Ball är fylld med sensorer som ska hjälpa spelare att bli bättre på olika typer av sparkar.

En fotboll är inte längre bara en rund boll att sparka runt på. Nu finns en smart boll och en app för att bli en bättre fotbollsspelare. Adidas lanserar den smarta fotbollen Micoach Smart Ball som är fylld med sensorer. Den kommunicerar via Bluetooth till en tillhörande app och meningen är förstås att hjälpa spelare att bli bättre på exempelvis straffar, hörnor eller långa passningar.

Spelare ska inte uppleva någon skillnad mellan den här smarta bollen och andra traditionella bollar. Sensorerna mäter bland annat hastighet, rotation och flygbana och samlar all information i appen.

Fotbollen behöver laddas till skillnad från vanliga fotbollar, och har en trådlös laddningsstation för ändamålet. Adidas säger att batteriet ska räcka till ungefär 2 000 sparkar eller en veckas användning. Det tar omkring en timme att ladda upp den igen.

Den här fotbollen finns att köpa via Adidas eller Apple i USA och Europa för 2 690 kronor, medan appen är gratis att ladda ned i App Store.

I Apples nätbutik finns sedan tidigare den smarta basketbollen Infomotion 94Fifty och en handske från företaget Zepp som ska hjälpa golfspelare att förbättra sin sving.

Namn
miCoach smart ball
Plattform
IOS
Utvecklare
adidas AG
Version
3.0.2190
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera, ej svenska
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.