Appen Bilder kommer till Mac

Appen Bilder har länge varit standard för fotohantering i IOS, och under WWDC avslöjades att den även kommer till OS X nästa år.

Jämsides med förbättringarna för fotoappen i IOS avslöjade Apple under #WWDC att även Mac kommer att få en version av Bilder tidigt nästa år. Appen kommer precis som sitt syskon på Iphone och Ipad att vara ansluten till bildbiblioteket i Icloud och synkronisera bilder, album och redigeringar mellan enheter.

Inte mycket information finns om #Bilder för OS X, men gissningsvis kommer appen att innehålla motsvarande funktioner som presenterades i Bilder för IOS. Det skulle förutom bildlagring i molnet betyda en förbättrad sökmotor för bilder och reglage för smart bildredigering. Kanske kommer även filter från tredjeparts-utvecklare att stödas i OS X-versionen, men detta är inte bekräftat.

Det är också osäkert vad som kommer att hända med Iphoto, som för närvarande är standard-appen för bildhantering i OS X. På IOS-plattformen är Iphoto ett komplement som kan köpas till och i dagsläget erbjuder mer avancerade redigerings- och exportfunktioner.