Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Gustaf: Rusning efter OS X 10.10 och IOS 8 efter keynoten

WWDC är långt ifrån över, även om resten av veckan inte är offentlig utan till för de utvecklare som är på plats. 99mac kollar läget med Gustaf Rosenblad som vann ett av studentstipendierna.

En av studenterna som fick ett stipendium av Apple till den pågående utvecklarkonferensen #WWDC är 16-årige Gustaf Rosenblad från Göteborgstrakten. 99mac pratade med honom strax innan han åkte till San Francisco och håller kontakten nu under veckan.

Gustaf skriver via mejl att alla de inbjudna studenterna fick träffas under söndagen för att hälsa på varandra och knyta nya kontakter. Samma dag började det också bildas en kö utanför Moscone Center av personer som ville få en plats i det rum där konferensens inledande presentation skulle hållas morgonen efter (på måndagkvällen svensk tid). När det rummet blir fullt kan resten av deltagarna ändå följa vad som händer på scenen via skärmar i angränsande utrymmen, men det är enligt uppgift inte riktigt samma sak.

– Jag hörde att några studenter började köa redan kvällen innan, men jag kom dit en halvtimme innan och fick ändå hyfsat bra plats.

David Gabor och Jonathan Ortheden är två andra studenter från Sverige som också fick stipendier till WWDC. De köade under natten och lyckades hamna på första raden framme vid scenen, enligt bilder från Davids Instagram-flöde. 99mac noterade också att de två syntes i bild under presentationen.

Gustaf Rosenblad berättar att det har varit väldigt mycket att ta in. 99mac kan inte göra annat än att hålla med då årets WWDC verkligen bjöd på många nyheter och då får vi här hemma bara veta en bråkdel av allt som personerna på plats får tillgång till.

– Det har varit väldigt mycket nytt att ta in, allt på en gång. Själva keynoten var som en dröm. Det var precis som jag förväntat mig: jättekul!

När direktsändningen var över här hemma i Sverige på måndagskvällen var det dags för lunch borta i Moscone Center. Gustaf berättar att lunchen fanns på första våningen och att alla satte sig ner för att ladda ner betaversionerna av de nya operativsystemen.

– Alla satt med sina Macbook Pro och laddade ner IOS 8 och OS X 10.10. En timme senare började en till keynote fast mer riktad till utvecklarna, den var också jätterolig och vi fick veta mer om de nya API:erna.

WWDC pågår fram till på fredag och schemat är späckat med seminarier och föreläsningar för deltagarna där de får chansen att lära sig mer om de kommande operativsystemen.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.