Apples Swift-ikon refererar till "Crazy Ones"

Ikonen till filer med Apples nya programmeringsspråk Swift har referenser till en av Apples mest kända reklamkampanjer "Think Different", specifikt till talet "Crazy Ones".

Apples nya programmeringsspråk #Swift introducerades för en vecka sedan under företagets konferens för utvecklare i San Francsico. Dokument fyllda med den nya koden får ändelsen .swift och en ny ikon.

På Twitter konstaterar utvecklarna Alexander Blunck och Nicolas Bouilleaud att det finns referenser till det kända talet Crazy Ones från Think Different-kampanjen om man finstuderar den nya Swift-ikonen.

Think Different togs fram 1997 av reklambyrån Chiat\Day och det finns två versioner av Crazy Ones inspelade. I den version som användes offentligt är det Richard Dreyfuss som läser upp talet, men Steve Jobs har också läst in talet.

Referenser till talet finns i fler ikoner i OS X. Textredigeraren har till exempel också en bit av talet om man synar den extra noga. Ikonen till "Alla mina filer" som introducerades tillsammans med OS X Lion har också referenser till flera kända Steve Jobs-citat.