Mormonkyrkan satsar på Ipad Mini

Mormonkyrkan planerar att utrusta sina missionärer med Ipad Mini för att hålla kontakten med varandra och personer intresserade av kyrkan.

Mormonkyrkan, med det officiella namnet Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga, har cirka 15 miljoner medlemmar världen över. Medlemmar som är mellan 18 och 25 år gamla uppmuntras att under två år arbeta som missionär för kyrkan.

I en video som publicerats på mormonernas officiella informationssida meddelas att kyrkan nu planerar att utrusta 32 000 av sina missionärer med en Ipad Mini för att underlätta arbetet.

Ett testprogram inleddes förra hösten med att 6 500 missionärer i USA och Japan fick prova att använda Ipad i sitt missionsarbete. Detta föll väl ut, enligt kyrkans taleperson David F. Evans som i videon beskriver hur missionärer annars behöver ha mycket böcker och material i sin packning.

Allt detta får plats i en väldigt fin och kompakt enhet som missionären kan bära med sig, och använda i sin undervisning eller arbete med att omvända.

Surfplattan ska fyllas med bibel-appar, magasin och andra verktyg som kan underlätta tjänstgöringen. Kyrkan uppmuntrar också sina missionärer att använda sociala nätverk för att nå ut till människor.

Mormonkyrkan har för tillfället över 86 000 missionärer världen över.