Apple släpper nya förhandsversioner av OS X Yosemite och IOS 8

Utvecklare har nu tillgång till de tredje betaversionerna av OS X Yosemite respektive IOS 8 som bjuder på grafiska finputsningar och nya funktioner.

Apple har gjort nya förhandsversioner av de kommande operativsystemen #OS X Yosemite och #IOS 8 tillgängliga för utvecklare. För båda systemen är det den tredje versionen sedan utvecklarkonferensen WWDC. 9to5mac skriver om vad som är nytt både i OS X och IOS. De flesta förändringarna ligger troligtvis i koden, men grafiska justeringar är lättast att märka.

OS X Yosemite

För OS X Yosemite har en hel del grafiska detaljer putsats och ändrats. Bland annat har Quicktime fått en ny ikon, det nya "mörka" gränssnittet går nu att aktivera och appen Mail har fått nya ikoner i verktygsfältet samt en större röd notis som visar olästa mail.

IOS 8

För Apples operativsystem för mobila enheter IOS har den nya funktionen "Handoff" fått en inställning så att den går att slå av eller på. En annan inställning som dykt upp är för att använda Icloud Drive. Bland annat har också nya bakgrundsbilder dykt upp, och den nya funktionen för att visa statistik över batteriförbrukning visar nu bara data samlat sedan telefonen laddades.