Rykte: 5,5-tums Iphone kommer först 2015

Apple sägs ha produktionsproblem med den större varianten av Iphone 6 med bildskärm på 5,5 tum. Lanseringen kan ske först efter oktober eller nästa år.

Bilder på vad som påstås vara komponenter till Apples nya version av Iphone har börjat publiceras på internet i takt med att den förväntade lanseringen i september närmar sig. Det är dock framförallt modellen med 4,7 tum bildskärm som syns, men det talas också om att företaget ska släppa en större variant med 5,5-tumsskärm.

Den större modellen av #Iphone 6 kallas enligt vissa uppgifter för #Iphone Air, och det har publicerats olika bud om när den ska lanseras. Tidigare uppgifter gjorde gällande att den mindre av de två varianterna skulle börja säljas tidigare, men senare rykten angav lanseringsdatum i september för båda modellerna.

Produktionsproblem

Analytikern Ming-Chi Kuo från KGI Securities menar nu att en lansering av Iphone med 5,5-tumsskärm ändå kommer dröja, skriver 9to5mac. Enligt ett utskick som Kuo gjort till investerare lider produktionen av problem med tryckskärmen, liksom svårigheter att få färgen jämn över metallen på telefonen. Lanseringen av Iphone med 5,5-tumsskärm tros därför ske först efter oktober eller möjligen nästa år.

Kuo skriver också att den skärm av #safirglas som telefonen kommer att få möjligtvis inte är tillräckligt hållbar i tester för att kunna säljas ännu. När telefonen väl skeppas spår Kuo att färre än 15–20 miljoner enheter kommer att finnas tillgängliga.

Samma problem ska finnas på 4,7-tums-varianten av Iphone 6 men de uppges av Kuo vara lättare att lösa för den mindre modellen. Ming-Chi Kuo har tidigare korrekt förutspått lanseringar av nya Apple-produkter korrekt, särskilt gällande Iphone och Ipad. Han får därför anses vara en relativt trovärdig källa.