Apple planerar första butik i Mellanöstern

Apple söker efter butikspersonal till Förenade Arabemiraten och enligt nya uppgifter kommer den nya butiken med placering i en galleria i Dubai att bli världens största.

Apple har över 300 egna butiker runt om i världen och om man tittar på en karta är det egentligen bara ett välbärgat område som helt saknar en butik: oljenationerna i Mellanöstern. Men det ser det ut att bli ändring på framöver.

I februari besökte Apples vd Tim Cook Förenade Arabemiraten och besökte då landets premiärminister och ett antal återförsäljare vilket satte igång rykten om att något var på gång. För några dagar sedan dök det också upp ett antal jobbannonser med placering i området. Utifrån det öppnar den nya butiken troligen under det första kvartalet nästa år.

Nu rapporterar livsstilsmagasinet Edgar att den planerade butiken kommer att bli den största i världen och öppnas i en stor galleria i Dubai.

Det USA-baserade teknikföretaget Apple kommer att öppna sin största butik i världen i Dubais Mall of the Emirates, som EDGAR exklusivt kan avslöja [...] Vår källa säger att butiken – som kommer att bli den största som Apple någonsin byggt – från början skulle ersätta ett befintligt biografkomplex ...

Förenade Arabemiraten är världens nittonde rikaste land och en populär turistdestination känd för sina lyxvaror. Gallerian som den nya butiken uppges ligga i har över 700 butiker, två femstjärniga hotell och en skidanläggning inomhus.