Tal av Steve Jobs dolt i Pages

Då och då hittas små påskägg i Apples programvaror av nyfikna användare. Nu har ett av Steve Jobs mest kända tal hittats dolt i en anonym mapp som hör till Pages för Mac.

Påskägg i mjukvarusammanhang kan vara både små och stora överraskningar till uppmärksamma användare och Apple är duktiga på att bygga in sådana här och var. 99mac har tidigare tipsat om flera roliga påskägg i företagets programvaror, och nu har ytterligare ett upptäckts. Tipset kommer från sajten OS X Daily.

Det nya ägget finns i alla Macar som har senaste Pages installerat. Gömt i en oansenlig mapp som hör till programmet finns en textfil med två av Steve Jobs mest kända tal.

Överst i filen finns texten från Apples Think Different-kampanj och efter det kommer talet från 2005 där Jobs talade inför studenterna på universitetet Stanford. 99mac-redaktionen besökte universitetets stadion under vår pilgrimsfärd i Silicon Valley tidigare i år.

Hitta påskägget:
Från valfritt Finder-fönster, tryck cmd + shift + g för att få upp "Gå till mapp". Klistra in följande:

/Program/Pages.app/Contents/Resources

Öppna filen Apple.txt, eller markera filen och använd mellanslag för att förhandsgranska den. Det går också att få datorn att läsa upp texten genom att skriva in följande i Terminal:

cat /Applications/Pages.app/Contents/Resources/Apple.txt | say