Iwatch fortfarande i testfas – skeppas 2015

Enligt uppgifter är Apples nya produkt Iwatch i ett skede där exemplar testas inför massproduktion, men den kommer inte att börja säljas förrän nästa år.

Flera uppgifter på senare tid gör gällande att Apples mytomspunna nya kroppsburna produkt #Iwatch kommer att presenteras på nästa veckas evenemang tillsammans med #Iphone 6.

Nu uppger en ny rapport från Digitimes att någon Iwatch troligtvis inte kommer att visas upp under evenemanget den 9 september. Trots att flera komponenter redan börjat tillverkas befinner sig produkten fortfarande i en fas där konstruktionen testas, uppger källor i produktionsledet.

Beroende på hur de pågående testerna utfaller kan Apple ändra beslut gällande designen. Därefter kommer faktiska produktionsexemplar att behöva testas innan masstillverkning kan inledas. Detta gör det osannolikt att Iwatch blir tillgänglig innan 2015.

Även om rapporterna stämmer är det förvisso inte helt otänkbart att Apple ändå pratar om Iwatch nästa vecka, trots att en lansering kommer först senare. Det har tidigare hänt att Apple presenterat produkter några månader innan säljstart. Detta skedde till exempel både med #Apple TV och den första versionen av Iphone, men det kan knappast säga höra till vanligheterna.