Apple direktsänder eventet 9 september

Apple har precis uppdaterat sin webbplats med information om att de kommer att direktsända presskonferensen på tisdag.

Apples webbplats pryds nu av en stor räknare som räknar ner till presskonferensen nästa vecka. Företaget kommer att direktsända evenemanget så att alla som vill kan följa det utan att vara på plats i Cupertino, USA.

På tisdag den 9 september klockan 19:00 svensk tid är det dags för eventet att dra igång. Apple förväntas bland annat att visa upp #Iphone 6, efterföljaren till nuvarande #Iphone 5S.

Den här gången har Apple valt att hålla presskonferensen i Flint Center i Cupertino, något de bara gjort ett fåtal gånger förut. En ny byggnad har uppförts framför ingången som än så länge är maskerad. Självklart är spekulationerna i full gång kring vad den ska användas till.

En del tror att den ska användas för att demonstrera möjligheterna med Homekit eller Healthkit, andra funderar på om det är en scen där U2 kommer att uppträda.

För att kunna se direktsändningen krävs Safari 5.1.10 eller senare och OS X 10.6.8 eller senare. Det fungerar också med Safari i IOS 6 eller senare. Andra eller tredje generationens Apple TV med mjukvaruversion 5.0.2 eller senare kommer också att kunna visa videoströmmen.