Amerikanska Macworld lägger ner papperstidningen

Tidningen Macworld har rapporterat Apple-nyheter i trettio år, men nu läggs pappersversionen ner och större delen av redaktionen förlorar sina jobb.

Den amerikanska tidningen Macworld publicerade sitt första nummer 1984, med Steve Jobs och den nya datorn Macintosh på framsidan. Sedan dess har Macworld regelbundet rapporterat nyheter från Apples universum i pappersupplaga, fram tills nu.

I ett meddelande på sin personliga blogg skriver Macworlds chefredaktör Jason Snell att tidningen nu läggs ner och att han och de flesta av hans kollegor på redaktionen har sagts upp. Snell har arbetat på Macworld i sjutton år, och skriver:

"Igår befann jag mig på ett Apple-evenemang tillsammans med mina kollegor Dan Moren, Philip Michaels och Serenity Caldwell. Idag är vi på en helt annan plats, men nyheterna slutar aldrig! Jag är säker på att ni kommer att höra från oss snart."

Enligt redaktören Dan Miller kommer Macworlds amerikanska webbplats att finnas kvar med en begränsad redaktion och material från frilansarbetare. Det är ännu oklart om det blir ett sista nummer av tidningen Macworld eller vad nedläggningen kommer att innebära för den årliga mässan Iworld/Macworld (tidigare Macworld Expo).

Det är också oklart hur framtiden ser ut för den svenska upplagan av Macworld. 99mac har sökt IDG för en kommentar och uppdaterar när vi får mer information.