Microsoft bekräftar flaggskepsbutik ett stenkast från Apple

Microsoft öppnar snart en egen flaggskeppsbutik på Manhattan, alldeles i närheten av Apples berömda glaskub på femte avenyn.

I augusti rapporterade 99mac uppgifter om att teknikjätten Microsoft sett ut en lokal för sin kommande flaggskeppsbutik i New York, belägen endast en kort bit från Apples butik med den kända glaskuben på femte avenyn.

Nu bekräftar Microsoft uppgifterna till Wall Street Journal, och meddelar att butiken mycket riktigt kommer att ligga på nummer 677 på avenyn, mitt i ett av stadens lyxigaste handelsdistrikt. Både turister och lokalbefolkning besöker i stor utsträckning området, där hyrorna kan ligga på upp till 24 000 kronor per kvadratmeter.

Microsoft har den senaste tiden satsat på att öppna fler egna butiker. För närvarande har bolaget 104 butiker i USA, Kanada och Puerto Rico. Utöver detta har man också "butiker i butiker" hos över 600 Best Buy-butiker.

Enligt Microsoft är planen att öppna tio nya butiker innan julhandeln kommer igång, varav troligtvis en kommer att vara den nya på femte avenyn.