Apple släpper andra "Golden Master"-version av Yosemite

Apple släpper en andra version av sin "Golden Master"-kandidat av operativsystemet OS X Yosemite, och även en ny betaversion av IOS 8.1.

Apple har gjort en andra så kallad "Golden Master"-version av OS X Yosemite tillgänglig för utvecklare, en dryg vecka sedan den första. I samband med detta har det också släppts en ny version av den publika betaversionen, den femte i ordningen.

Den första GM-versionen benämndes som en kandidat, och det gör även denna. Enligt 9to5mac finns det inga uppenbara skillnader mellan de två versionerna, men det är sannolikt att denna andra GM-kandidat har åtgärdat problem som hittats i den första, så som stabilitetsändringar eller buggfixar.

Den nya GM-versionen av OS X Yosemite har byggnummer 14A386A, och kan bli den sista innan en skarp lansering, som enligt rykten är planerad till den 16 oktober. Som 99mac rapporterat genomgår Apples personal internutbildning i det nya systemet, och ska vara klara med kurserna senast den 13 oktober.

Apple har också idag skickat ut en andra betaversion av sitt mobila operativsystem IOS 8.1, som enligt uppgifter ska lanseras 20 oktober tillsammans med en USA-lansering av betalsystemet Apple Pay.