Nättidningen The Magazine lägger ner

Den IOS-anpassade tidskriften The Magazine kommer att ge ut sitt sista nummer i december, meddelar ägaren Glenn Fleishman.

The Magazine lanserade sitt första nummer i oktober 2012, och nu två år senare lägger tidningen ner på grund av sjunkande antal prenumerationer. The Magazine grundades som en app av Marco Arment, som också ligger bakom appar som Instapaper och Overcast. I maj 2013 såldes The Magazine till Glenn Fleishman, tidigare teknikjournalist och tvåfaldig segrare i tv-programmet Jeopardy. Fleishman skriver på sin blogg om nedläggningen:

"Den sorgliga sanningen är att fastän tidningen varit lönsam från dag ett har vi haft ett sjunkande antal prenumeranter sedan februari 2013."

The Magazine lanserades i Apples #Tidningskiosk, en del av IOS som samlar tidningar och tidskrifter i en dedikerad mapp. Tidningskiosken hade premiär i IOS 5, och gav tidnings-appar särskilda fördelar som prenumerationer som förnyades automatiskt, och möjligheten att ladda hem nya nummer i bakgrunden. Sådana funktioner blev med IOS 7 tillgängligt för alla appar i IOS, och Marco Arment har kritiserat Apple för att tidningskiosken hamnat i skymundan, och i ett blogginlägg från november 2013 skriver han att om han gjorde The Magazine idag skulle appen inte vara en del av Tidningskiosk.

The Magazine nyligen gett ut nummer 53, och genom ett projekt på Kickstarter har man också gett ut en inbunden bok-version av det första årets artiklar. Den digitala versionen av den utgåvan finns att ladda hem gratis, och Glenn Fleishman har nu startat ännu ett Kickstarter-projekt för att ge ut en andra antologi av artiklar från The Magazine.

Det sista numret av The Magazine kommer att ges ut i december. Aktiva prenumeranter kommer att få pengar tillbaka för sin kvarvarande tid.