Bildspel: Yosemite möter Mavericks

99mac har installerat OS X Yosemite och kikar i det här bildpselet på några av förändringarna jämfört med OS X Mavericks. Dela gärna med dig av egna bilder i kommentarerna nedan.

En av de mest iögonfallande nyheterna i Yosemite är givetvis det nya utseendet. I stort sett varje detalj av OS X har ändrats, putsats och fått nya kläder. Här kommer bilder som visar de största skillnaderna i utseendet mellan förra årets OS X Mavericks och det nya OS X Yosemite.

En genomgående design i Yosemite är att fönster, menyer och andra objekt är något transparenta, så att färger och former som är bakom lyser igenom. Detta ger verkligen det nya operativsystemet en mer dynamisk känsla än tidigare, och det kan få docken längst ner att få helt olika färger beroende vilken bakgrundsbild som används.

Program

De estetiska vägvalen märks också tydligt i grunduppsättningen appar som följer med i OS X Yosemite. Varje tillfälle att ta skala av och förenkla verkar ha tagits, och de sista skeumorfa detaljerna har sopats undan, så som de röda gardinerna i Photo Booth. Särskilt Safari har fått sin verktygsrad nedbantad, och även det smidiga Favoritfältet är borttaget som standard, istället dyker en ruta upp med favorit-webbplatser när adressfältet aktiveras. Det går dock att aktivera Favoritfältet igen för de som gillar det.