Apple öppnar kontor i Lund

UPPDATERAD. Apple har under de senaste åren köpt upp två bolag i Skåne och nu öppnar de ett temporärt utvecklingskontor i Lund.

Apple köper då och då upp andra företag och ett par av dem har haft sina rötter i södra Sverige. Förra sommaren köpte Apple upp skånska Algotrim som bland annat hade patent på tekniker relaterade till bildhantering. För fyra år sedan köpte man också Skåne-baserade Polar Rose som sysslade med ansiktsigenkänning.

Apple fortsätter att ha intressen i Skåne och öppnar nu ett utvecklingskontor i Mobile Heights Center i Lund med plats för ett tiotal personer, enligt nyhetstjänsten Rapidus. Fastighetsägaren Vasakronan bekräftar att Apple hyr lokaler.

"Det stämmer att de flyttat in i huset. Mer än så kan jag inte säga utan hänvisar till Apples pressavdelning i Stockholm, säger Vasakronans affärsområdeschef Anna Stenkil."

Enligt Apple rör det sig om ett temporärt kontor. Mobile Heights Center invigdes i oktober och här planeras för en inkubatorliknande miljö för företag inom mobilteknik. Sony Mobile hade tidigare lokalerna, men har lämnat dem på grund av nerskärningar.