App Store tar jullov en vecka

Under en vecka i december kommer Apples digitala butiker att ta julledigt. Det betyder att inga nya appar, uppdateringar, eller prisförändringar kommer att ske under de dagarna.

Snart är det december och dags för lite julledighet för många av oss. Detsamma gäller en del av Apples personal. Varje år stänger företaget ner tjänsten #Itunes Connect under några dagar, vilket betyder att användare inte får några nya appar, uppdateringar eller prisförändringar förrän tjänsten öppnar upp igen.

I år håller Itunes Connect stängt mellan 22 december och 29 december, meddelar Apple i ett mejl som gått ut till förlag och författare med böcker i Ibooks Store. Men stängningen påverkar också utvecklare av IOS- och OS X-applikationer, rapporterar Macstories.

Utvecklare och utgivare av annat digitalt material som vill göra förändringar under julledigheten måste se till att deras planer är inlämnade och godkända senaste 18 december.

Förutom mejlet som skickats ut, borde Apple också uppdatera sin nyhetssida för utvecklare med samma information inom kort.

Förra året hade Itunes Connect stängt mellan 21–27 december.