Snygga skal till Iphone 6

Apples telefoner gör sig kanske bäst utan något skal alls, men då de är hala som två och dyra att laga efter en tur i backen kan det ändå vara en god idé att investera i ett skyddande skal. 99mac guidar till några av de snyggaste.

Meningarna om huruvida man ska ha ett skyddade fodral till sin Iphone eller inte går självklart i sär. Det känns inte helt rätt att gömma den snygga designen som Apples team antagligen lagt väldigt mycket tid på i något annat.

Men samtidigt går det inte att komma ifrån att de nya telefonerna är hala som tvål och att glaset kan spricka om man råkar tappa dem i backen. I den här guiden tipsar 99mac om några olika snygga fodral för den som vill undvika repor och i alla fall försöka dämpa eventuella fall och i kommentarstråden till den här artikeln tipsar 99mac:s medlemmar om flera andra varianter.

Apples egna alternativ

Apple gör ett fodral av läder för Iphone 6 som kommer i fem färger. Det har en diskret Apple-logotyp på baksidan och lämnar öppet för kameran bak, knappar och kontakterna i botten.

Namn
Apple Läderfodral för Iphone 6
Pris
399 kronor

Fodral av valnötsträ

Grovemade är ett amerikanskt bolag som gör otroligt snygga Iphone-fodral i trä. Just nu kan man förbeställa Grovemade Walnut Iphone Case, men något exakt leveransdatum är inte klart än. De påbörjade produktionen under november månad och för den som inte vill förhandsbeställa går det att anmäla sig för att få uppdateringar om hur det går.

Namn
Grovemade Walnut Iphone Case
Pris
99 dollar + 35 dollar frakt blir motsvarande 1 000 kronor

Tunnt och ur vägen

Det finns några skal för Iphone 6 som är genomskinliga och väldigt tunna. De skyddar förstås mer mot repor än hårda fall i marken, men passar ändå den som vill att telefonen ska se ny ut så länge som möjligt.

Ett exempel är Power Support Air Jacket som säljs av Apple Store för 299 kronor. Skalet är mindre än 1,2 millimeter tjockt. Puro Ultra Slim Case är en annan variant som bara är 0,3 millimeter tjockt. Det kostar från 99 kronor när vi kollar på Prisjakt.

Inbyggd plånbok

Twelvesouth har tagit fram ett fodral i läder som klistras på baksidan av Iphone med en framsida som skyddar skärmen. På insidan finns också plats för några kort. Fodralet heter Surfacepad.

Namn
Twelvesouth Surfacepad för Iphone 6
Pris

Skyddande ram

Det finns också så kallade bumper-fodral som är en ram runt om Iphone 6 där det är öppet för fram- och baksidan. Rhinoshield Crashguard är en snygg sådan från Evolutive Labs. Det finns flera färger att välja mellan och det kommer hem till dig för omkring 233 kronor inklusive frakt.

Namn
Rhinoshield Crash Guard
Pris
24,99 dollar + 6 dollar frakt, motsvarande 233 kronor

Häng runt halsen

Ibland behöver man händerna fria till annat och då passar ett fodral som kan hängas runt halsen. Svenska P.A.P tillverkar Klippan av läder och i den lilla fickan får man plats med exempelvis betalkort. Remmen går att ta av om man vill stoppa ner fodralet och telefonen i en väska eller ficka istället. Tycker man inte om läder gör de också en variant av filt.

Namn
P.A.P Klippan Iphone 6 Leather Tan
Pris