Snygga skal till Iphone 6 Plus

Apples telefoner gör sig kanske bäst utan något skal alls, men då de är hala som två och dyra att laga efter en tur i backen kan det ändå vara en god idé att investera i ett skyddande skal. 99mac guidar till några av de snyggaste.

Meningarna om huruvida man ska ha ett skyddade fodral till sin Iphone eller inte går självklart i sär. Det känns inte helt rätt att gömma den snygga designen som Apples team antagligen lagt väldigt mycket tid på i något annat.

Men samtidigt går det inte att komma ifrån att de nya telefonerna är hala som tvål och att glaset kan spricka om man råkar tappa dem i backen. I den här guiden tipsar 99mac om några olika snygga fodral för den som vill undvika repor och i alla fall försöka dämpa eventuella fall. I kommentarstråden till den här artikeln tipsar 99mac:s medlemmar om flera andra varianter.

Apples egna alternativ

Apple gör ett fodral av läder för Iphone 6 Plus som kommer i fem färger. Det har en diskret Apple-logotyp på baksidan och lämnar öppet för kameran bak, knappar och kontakterna i botten.

Namn
Apple Läderfodral för Iphone 6 Plus
Pris
449 kronor

Gömd i bok

Twelvesouth har blivit kända för sina fodral med namnet Bookbook som på utsidan liknar en klok gammal bok, men på insidan finns det istället plats för en Iphone 6 Plus och några kort.

Namn
Twelvesouth Bookbook för Iphone 6
Pris

Skydda baksidan med läder

Holländska Mujjo gör fodral av läder till Iphone 6 Plus som också har plats för några kort. Det täcker baksidan och kanterna runt om, men lämnar skärmen fri. SKalet finns i brunt, svart och grått.

Namn
Mujjo Leather Wallet Case 80° för Iphone 6 Plus
Pris
49,95 euro + 7,90 euro i frakt blir motsvarande 547 kronor

Supertunnt skal i matchande färg

Spigen Iphone 6 Plus Case Air Skin är bara 0,4 millimeter tjockt och finns i flera färgalternativ som alla är transparenta så att Iphonen syns igenom. Bland färgalternativen finns exempelvis guld, grått och ett klart skal som alltså matchar Iphone-färgerna.

Namn
Spigen Iphone 6 Plus Case Air Skin
Pris
24,99 dollar + 14 dollar i frakt blir motsvarande 300 kronor