Woody Allen gör tv-serie åt Amazon

Amazon anställer regissören Woody Allen för att skapa en exklusiv tv-serie åt bolagets videotjänst Amazon Instant Video.

Den amerikanska internetjätten Amazon meddelar att de skrivit avtal med den kände filmregissören Woody Allen om att skapa en tv-serie som ska visas exklusivt på tjänsten Amazon Instant Video. Serien kommer från början att visas i USA, Storbritannien och Tyskland.

Amazon Instant Video finns tillgänglig i USA, Storbritannien, Japan, Österrike och Tyskland. Tjänsten erbjuder film och tv-serier både för uthyrning och köp, och är gratis för prenumeranter av Amazon Prime. Materialet går att se bland annat i en webbläsare, genom en IOS-app eller på Amazons egen surfplatta Fire.

Woody Allen är en av världens mest kända filmskapare, och har vunnit fyra Oscarstatyetter och regisserat över 40 långfilmer. Det här blir dock hans första tv‑serie.

Roy Price, chef på Amazon Studios uppger att det är en stor ära att samarbeta med Woody Allen. Än så länge är inga detaljer om seriens handling eller rollbesättning avslöjade. Allen själv säger i pressmeddelandet:

"Jag vet inte hur jag blev inblandad i det här. Jag har inga idéer och är inte säker på var jag ska börja. Min gissning är att Roy Price kommer att ångra det här."