"Ny Ipad får tillhörande penna"

Apple kommer troligen att släppa en egenutvecklad penna till den kommande Ipad Pro med 12,9-tumsskärm, enligt den vanligtvis välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo.

Det har länge ryktats om att Apple arbetar på en större pekplatta med 12,9-tumsskärm som kallas för #Ipad Pro. I en ny rapport säger analytikern Ming-Chi Kuo från KGI Securities att Apple också kommer att släppa en penna som tillbehör till enheten, rapporterar Appleinsider.

Analytikern hänvisar till flera Apple-patent relaterade till så kallade Stylus-pennor och egna undersökningar och drar slutsatsen att Apple kommer att släppa en penna under det andra kvartalet i år som ett tillbehör till Ipad Pro. Kuo skriver i sin rapport:

"Med tanke på att den är mer exakt än en persons fingrar, kan en penna vara bekvämare att använda än kombinationen av tangentbord och mus i vissa fall. Därför tror vi Apples penna kommer att förbättra användarupplevelsen av en 12,9-tums Ipad."

Pennan kommer troligen att säljas som ett tillbehör snarare än att inkluderas i priset på Ipad Pro, just för att hålla nere priset på Ipad-modellen.