Samsung gör A9-processor i Texas

Samsung tillverkar merparten av processorn A9 till årets Iphone-modeller från sin fabrik i Texas, men en viss mängd görs också av Globalfoundries.

Apples konkurrent på mobilmarknaden, Samsung Electronics, kommer att producera huvudparten av de A9-processorer som tros användas i årets Iphone-modeller, rapporterar Reuters som hänvisar till den koreanska tidningen Maeil Business Newspaper.

Samsung kommer enligt uppgifterna att stå för 75 procent av årets processorer i A-serien, och produktionen kommer att ske i bolagets fabrik i Austin, Texas.

Detta stämmer väl överens med tidigare rapporter. Tidigare under månaden rapporterade analytikern Ming-Chi Kuo på KGI också att Samsung skulle stå för 75 procent av A9-produktionen. Resterande 25 procent ska enligt KGI göras av amerikanska Globalfoundries.

Också i december rapporterade 99mac att Globalfoundries kunde stå för en del av tillverkningen. I november rapporterades att Samsung skrivit avtal med Globalfoundries om att kontraktstillverka processorer åt Apple.