Här är rollistan för Steve Jobs-filmen

Inspelningarna av Aaron Sorkins film om Steve Jobs har startat, och Universal Studios har tillkännagivit hela rollistan.

Efter en komplicerad förproduktion som innebar både avhoppade skådespelare och ett byte av studio är nu äntligen inspelningen av filmen om Steve Jobs igång. Filmen bygger på biografin av Walter Isaacson och har manus av Aaron Sorkin.

Universal Studios har nu också tillkännagivit rollistan, och många av de skådespelare som tidigare uppgetts delta i filmen kan nu bekräftas rapporterar Appleinsider. Huvudrollen som Steve Jobs spelas av #Michael Fassbender, efter att både Leonardo DiCaprio och Christian Bale tackat nej.

Som tidigare rapporterats gestaltar Seth Rogen Apples medgrundare Steve Wozniak. Jeff Daniels, känd från filmer som Dum & Dummare och tv-serien The Newsroom spelar Apples tidigare vd John Sculley. Kate Winslet (Titanic) spelar Joanna Hoffman som var en del av den ursprungliga Mac-gruppen och därefter jobbade på Next.

Katherine Waterston (Inherent Vice) kommer att spela Steve Jobs flickvän Chrisann Brennan, och Michael Stuhlbarg (Boardwalk Empire) ska som tidigare rapporterats spela Andy Hertzfeld. Sarah Snook spelar Apples tidigare PR-person Andrea Cunningham. Adam Shapiro spelar ingenjören Avie Tevanian, som var en nyckelperson under utvecklingen av OS X.

Steve Jobs dotter Lisa har beskrivits av Aaron Sorkin som filmens hjälte, och kommer att gestaltas av tre olika skådespelerskor, nämligen Makenzie Moss, Ripley Sobo (Winters Tale) och Perla Haney-Jardine (Kill Bill Vol 2).