Guide: Bygg om Airport Express för bilen

För att slippa sladdar och dåligt ljud via Bluetooth modifierade en 99mac-medlem en Airport Express och installerade den i bilen. Med den här guiden fixar du enkelt Airplay också till din bil.

För att spela upp musik i bilen från något annat än den inbyggda radion finns det flera alternativ. Det går att exempelvis ansluta sin telefon via sladd eller använda Bluetooth, men inget av alternativen lockade 99mac-medlemmen disktant som beskriver hur han gick tillväga för att spela musik via Airplay i bilen.

Du behöver:

  • En Airport Express, gärna den senaste generationen

  • Kniv, spackelspade eller dylikt att öppna Expressen med

  • En USB-kabel

  • Några kabelsnuttar

  • En spänningskonverterare

Apples senaste Airport Express är en vit liten låda som liknar Apple TV och en sådan modell har disktant byggt om så att den får ström via USB. Första steget är att öppna upp enheten och plocka ut allt. Sedan ska allt utom spänningsdelen in i den vita lådan igen.

För att det ska gå att använda din Airport i bilen behöver den ursprungliga spänningsdelen ersättas med en spänningskonverterare. En sådan kan köpas för någon guldtia via exempelvis Ebay. Sök efter "AMS1117 step down converter" (5V till 3.3V).

Nästa moment kräver lite lödning. På det nyinköpta kretskortet ska det lödas ett par kabelsnuttar och en kabel med USB-kontakt. Konverteraren bör sedan fästas i Airporten med lite smältlim. Sista delmomentet är att sätta ihop Airporten igen och installera den i bilen.

Läs mer i kommentarstråden och har du några funderingar så ställ gärna din fråga där.