Smidigt att betala lunchen med Close Wallet

I väntan på Apple Pay testar 99mac att beställa och betala för lunchen med appen Close Wallet.

Smarta mobiler har fört med sig både bra och mindre bra saker till vår vardag. Till de bättre hör att jag har färre saker att komma ihåg att ta med mig. I en och samma pryl finns numera min kalender, kompaktkamera, musikspelare och gps. Dessutom börjar det gå att #betala med mobilen här och var. På sikt kommer jag troligen inte behöva komma ihåg plånboken och rätt plastkort heller.

Close Wallet är en app där jag kan beställa och betala för mat direkt i en och samma app med några få knapptryckningar. När allt är klart är det bara att gå och hämta exempelvis dagens lunch och äta.

Jag fick appen rekommenderad till mig av en kollega som ibland använder den för att beställa både lunch och middag. Själv fick jag anledning att snabbtesta den en dag då jag – återigen – lyckades glömma plånboken hemma.

För att kunna betala med appen måste du knappa in dina kortuppgifter en gång. Det går att fota av kortet, men eftersom jag glömt mitt hemma fick jag leta upp uppgifterna från utmärkta lösenordshanteraren 1password istället. Kortuppgifterna skyddas sedan med en kod som du får välja själv på mellan 6–10 siffror.

När kortet är tillagt listar appen restauranger i närheten som är anslutna till tjänsten. Det ska sägas direkt, utbudet är inte enormt. Vad jag kan se finns det bara ställen i Stockholm och Göteborg varav några listas med "kommer inom kort", men några av mina favoritlunchställen kring jobbet finns faktiskt med.

Restaurangen jag vill handla lunch ifrån läggs till som ett kort i min plånbok och jag får upp en snygg och överskådlig meny när jag klickar på det. Det finns tydliga plus- och minusknappar för att lägga till eller ta bort saker till min beställning och när jag är klar är det bara att trycka på Beställ. Om jag vill går det också att lämna ett meddelande till restaurangen.

Mina beställningar syns i appen och jag kan se när allt är klart för upphämtning. Det går också att få en notis från appen så att man inte missar att det är dags. Då jag har gångavstånd till restaurangen i fråga var det bara att beställa när det började kurra i magen och vandra dit och hämta maten. Otroligt smidigt!

Summering och omdöme

Mätt och belåten kan jag bara önska att fler saker i vardagen var så här smidiga. Det behövs bara fler restauranger för att Close Wallet ska bli en av mina "måste"-appar.

En viktig grej måste fixas med en uppdatering dock. Jag lyckades självklart glömma bort min säkerhetskod och begav mig till appens inställningar bara för att mötas av en helt blank sida efter att ha klickat på "Hjälp!". När jag väl fick kontakt med supporten var de otroligt trevliga och hade snabbt löst mitt bekymmer, men det var inte lätt att hitta dem utan den vägledning som borde finnas under Hjälp.

Fördelar
+ smidigt
+ snyggt och överskådligt

Nackdelar
- få ställen att handla från
- appen behöver putsas på

Namn
Close Wallet
Plattform
IOS
Utvecklare
Accumulate AB
Version
1.12.8
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska, kroatiska, lettiska, polska, spanska