Så piffar du upp din Iphone under alla hjärtans dag

Den fjortonde februari är alla hjärtans dag, kärlekens dag. Passa på att sprid glädje till dina nära och kära och följ den här guiden för att piffa upp din Iphone dagen till ära.

Låt lås- och hemskärmen göra dig glad

Alla hjärtans dag är en rosa dag fylld med hjärtan av alla de slag. 99mac tycker att det för en dag om året är okej att gå "all in". Är du lite kreativ går det utmärkt att piffa till ett foto av någon som du håller kär med lite hjärtan. Det går exempelvis att lägga på hjärtbokeh på bilderna.

Men det finns också färdiga bakgrundsbilder anpassade för Iphone på internet att välja och vraka mellan. Det går att hitta massor av temariktiga bilder genom att exempelvis bildsöka på valfri söktjänst efter ord som "wallpaper Iphone Valentines". För att lägga till den bild som du vill ha som bakgrundsbild gör du så här:

  1. Gå till Inställningar > Bakgrundsbild

  2. Välj din bild och ange om den ska gälla för lås- och/eller hemskärmen

Skriv med kärlek

Tangentbordet Fleksy har släppt en uppdatering som bjuder på både nya funktioner och en del roligt just för alla hjärtans dag. Appen har utvecklats mycket sedan 99mac testade den senast och det går nu att ställa in så att tangentbordet blir smalare än skärmen för "en-hands-bruk" vilket vi verkligen saknade när vi testade stora Iphone 6 Plus.

När du under dagen ska skriva gulliga meddelanden till dina nära och kära passar Fleksys nya funktion som får små hjärtan att "poppa" fram när du skriver extra bra. Välj för bäst effekt också en rosa färg på tangentbordet.

För att installera Fleksy gör du så här:

  1. Gå till App Store och ladda ned appen

  2. Gå till Inställningar > Allmänt > Tangentbord > Tangentbord > Lägg till nytt tangentbord

  3. Välj Fleksy

  4. Tillåt full åtkomst

  5. Gå till Fleksy-appen och kolla in möjligheterna

Sedan kan du öppna appen Fleksy för att modifiera hur tangentbordet ska se ut och fungera. Här kan du välja en rosa färg och lägga till de små poppande hjärtanen. Fleksy kommer bara med engelska förinstallerat så du får också ladda ned stöd för svenska om du vill kunna skriva åäö.

Namn
Fleksy Keyboard - Custom Colors, Faster Typing
Plattform
IOS
Utvecklare
Fleksy, Inc.
Version
5.2
Pris
9,00 kronor
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5 och Iphone 6.
Språk
En

Kom i stämning med rätt ringsignal

Itunes Store i IOS är fullt av ringsignaler som du enkelt installerar i din Iphone. 99mac tipsar om några som hjälper dig att hålla rätt stämning uppe under alla hjärtans dag om någon hör av sig till dig. Så här gör du:

  1. Öppna Itunes Store

  2. Klicka på de tre punkterna längst till höger i menyraden

  3. Välj Signaler

  4. Leta upp något du gillar

  5. Köp

  6. Sätt signalen som förvald ringsignal, förvald textsignal eller tilldela till en kontakt

99mac gillar:
Cat Purring från Istockphoto
Happy eller varför inte Get lucky med Pharrell Williams
I just called to say I love you med Stevie Wonder

Signaler som du köpt finns sedan tillgängliga när du går in i Inställningar för att ändra ljud för exempelvis ringsignal eller textsignal, eller om du är i Kontakter-appen och vill tilldela en kontakt en särskild signal.

  1. Leta upp en kontakt

  2. Tryck på ändra uppe i högra hörnet

  3. Välj vilken signal du vill för "Ringsignal" och/eller "SMS-signal"