Rykte: Ipad Mini kan försvinna

Försäljningen av mindre surfplattor väntas minska ytterligare under året, och Ipad Mini kan komma att försvinna helt och hållet.

Den senaste uppdateringen av Ipad Mini var inte särskilt spännande. Förutom att Apples mindre Ipad-modell utrustades med Touch ID skilde det inte något i hårdvaran mellan Ipad 3 och Ipad 2 som kom året innan.

Kanske blir det inte heller någon uppdatering 2015. Enligt The Motley Fool har inga av de leverantörer som tillverkar Ipad Mini åt Apple har fått några ordrar för en ny modell ännu.

Försäljningen av Ipad har överlag stannat av det senaste året, och Ipad Mini tros vara värst drabbat tack vare konkurrens från större mobiltelefoner som Iphone 6 Plus. Många leverantörer tvingas nu omvärdera sin strategi för 2015 då marknaden för surfplattor väntas sjunka med 30 procent bara under årets första kvartal, enligt Digitimes.

99mac rapporterade liknande uppgifter i november, och även om det verkar osannolikt att Apple helt skulle ta bort Ipad Mini är det inte helt otänktbart. Alternativt kan modellen finnas kvar, men få en mer undanskymd tillvaro med mindre regelbundna uppdateringar.