Gigaset lanserar prylhittare

För den som då och då glömmer nyckelknippan eller var bilen står parkerad finns det hjälp att få. Gigaset lanserar G-tag, en liten Bluetooth-pryl som håller reda på var du gjort av det viktigaste.

Ett svenskt ordspråk lyder "det man inte har i huvudet får man ha i benen" och syftar på att den som glömmer något ofta får gå flera gånger. Det är säkert många som glömt nycklar hemma, eller var bilen står parkerad, men numera finns hjälpmedel för den glömske.

Gigaset lanserar G-tag, en produkt som via Bluetooth hjälper till att hålla reda på användarens prylar. G-tag håller kontakten med en app i användarens smarta mobil eller surfplatta och har sök-, larm- och påminnelsefunktioner.

Användare kan se var nyckelknippan är någonstans, bli påmind om att inte glömma datorn på jobbet eller var bilen står parkerad på den enorma parkeringen utanför ICA, eller under ett besök i en främmande stad. Småbarnsföräldrar kan få en notis om barnvagnen flyttar på sig.

G-tag drivs av ett knappcellsbatteri som uppges räcka i cirka ett år innan det måste bytas. Enheterna finns i färgerna svart, vitt, rött, grönt och orange och säjs en och en eller i flerpack. En kostar 199 kronor, tre kostar 449 kronor och fem 699 kronor. G-tag kommer att finnas ute i butik från slutet av februari.