Apple livesänder evenemang i mars

Apple meddelar att de håller ett mediaevent den 9 mars i San Francisco, som också sänds live över internet.

Apple har tillkännagivit att man kommer att hålla ett särskilt mediaevent den 9 mars. Platsen kommer att vara Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco, en arena som Apple flera gånger tidigare använt vid produktlanseringar.

Apple har inte avslöjat vad som kommer att presenteras, men en trovärdig gissning är att huvudfokus kommer att ligga på Apple Watch som börjar säljas i april. Troligtvis kommer ett mer exakt säljdatum att meddelas, samt mer information om klockan så som batteritid, pris, konfigurationsmöjligheter och eventuellt nya funktioner.

Det är också möjligt att Apple passar på att lansera andra produkter. Företaget har ryktats förbereda uppdaterade modeller av Macbook Air, samt en helt ny bärbar dator med en bildskärm på tolv tum. Möjligtvis överraskas vi också av en ny Apple TV, något som också ryktats vara på gång en längre tid.

Evenemanget kommer också att strömmas live över internet, och går att se på Mac-datorer med Safari 5.1.10 eller senare och OS X 10.6.8 eller senare. Det går också att följa strömmen i Safari på en IOS-enhet med IOS 6.0 eller senare, samt en andra eller tredje generationens Apple TV.