Det lärde sig Tony Fadell av Steve Jobs

Ipod-fadern Tony Fadell delar med sig av några enkla lärdomar från Steve Jobs när det gäller produktdesign som går att använda också till andra projekt.

Tony Fadell arbetade en gång i tiden på #Apple och jobbade bland annat med Ipod-projektet. Efter sin tid i Cupertino grundade han företaget #Nest som bland annat gör en smart termostat och numera jobbar han med design på Google.

Under den årliga TED-konferensen i Vancouver nyligen var Fadell en av talarna. Han delade med sig av några enkla tips kring hur man designar produkter som han bland annat lärt sig av Apples grundare och tidigare vd Steve Jobs, rapporterar Greg Ferenstein via Medium.

"Var nybörjare"

Steve Jobs ville att hans designteam skulle vara nybörjare och gå i deras skor, uppleva produkterna på samma sätt. Tony Fadell berättar att han stod i de långa köerna utanför Apples butiker precis som alla andra för att köpa en ny produkt och gå hem och testa den.

Genom att göra på samma sätt som nybörjarna kunde han uppleva de små irriterande sakerna som kan förstöra en i övrigt bra idé och tar upp oladdade batterier som ett exempel.

Det fanns en tid då produkter levererades med oladdade batterier vilket gav användren ett dåligt första intryck. Efter att ha öppnat en julklapp behövde personen vänta i flera timmar medan enheten laddade.

Därför kommer Apple-produkter numera med ett åtminstone delvis laddat batteri. Genom att försöka vara nybörjare kan vi se saker som vi annars finner oss i och vänjer oss vid.

"Ha med ungdomar"

Fadell berättar att om en arbetsgrupp har med yngre personer så tänker gruppen som helhet på ett yngre sätt. Ungdomars naivitet är en tillgång då de inte accpeterar alla antaganden som vi gör med tiden. Även om deras förslag är helt orealistiska får de också äldre människor i gruppen att ifrågasätta och tänka annorlunda.