Star Wars på väg till Itunes

De populära filmerna i serien Star Wars får snart digital premiär på Itunes och andra köpställen, med massor av extramaterial.

Filmerna i den populära Star Wars-serien kommer snart att få laglig digital premiär på #Itunes, Google Play, Amazon och andra filmbutiker. Den tionde april landar de sex filmerna som tidigare inte gått att köpa lagligt digitalt. Priset är 169 kronor styck för HD-versionerna, och 139 kronor styck för standardupplösning.

Förutom själva filmerna medföljer en hel del extramaterial i form av bortklippta scener, dokumentärer och bakom kulisserna-inslag.

Till många fans besvikelse är det inte originalversionerna av de tre första filmerna som släpps, utan de omgjorda specialversionerna som lanserades 1997 och innehåller många ändringar jämfört med originalen. 2011 gjordes ännu fler förändringar i samband med att filmerna släpptes på Blu-ray.

2012 köpte mediakoncernen Disney upp rättigheterna till Star Wars, och senare i år kommer del 7 i den episka rymdoperan att ha premiär på bio.