Åklagare: Iphone hjälper terrorister

Säkerhetsfunktionerna i Iphone gör den till det perfekta verktyget för terrorister, enligt en amerikansk distriktsåklagare.

Med IOS 7 började Apple att kryptera all data i #Iphone. Företaget har tydligt tagit ställning när det gäller att skydda sina användares data. Det här får då och då kritik från brottsbekämpande myndigheter som säger att det hindrar dem från att få fast brottslingar.

Tidigare har FBI-chefen James Comey kritiserat #Apple och Google för att de krypterar data och brittiska premiärministern David Cameron har sagt att krypterad kommunikation bör förbjudas.

Nu säger distriktsåklagaren Cyrus Vance i New York, USA att krypteringen i Iphone gör den till ett förstahandsval för terrorister, rapporterar 9to5mac. I en radiointervju med stationen WNYM/970 AM säger Vance att Apple skapat en mörk fläck för myndigheterna.

"Apple har skapat en telefon som brottsbekämpande myndigheter inte kan komma åt, inte ens när en domstol har gett oss tillstånd att titta på innehållet. Det gör den till terroristernas förstahandsval för kommunikation."