Microsoft-verktyg portar IOS-apparna för Windows 10

En nyhet från Microsoft-konferensen Build är ett verktyg som låter utvecklare porta IOS-appar till Windows 10.

I dagarna pågår Microsofts utcvecklarkonferens Build i Moscone Center i San Francisco. En av nyheterna är ett verktyg som ska låta utvecklare porta sina IOS-appar till kommande Windows 10 som universalappar som fungerar på både telefoner och datorer, rapporterar The Verge.

Enligt #Microsoft kan utvecklare använda sin existerande Objective–C-kod och skapa applikationer som fungerar på det kommande operativsystemet Windows 10. Helt okomplicerat är det förstås inte, men i princip kommer Windows 10 med en uppsättning utvecklarverktyg (API:er) som motsvarar många av de som erbjuds för IOS och det nya verktyget hjälper utvecklare att byta ut IOS-kod mot Windows-kod.

Windows 10 kommer inte bara att användas för framtida pc-maskiner utan samma operativsystem kommer också att användas av mobiltelefoner och surfplattor. Den här satsningen från Microsoft ska hjälpa dem att utöka antalet appar som finns för deras mobilanvändare.

Microsoft nämner inte Apples nya programmeringsspråk #Swift så det verkar som att utvecklare som är intresserade av att få sina appar att fungera i Windows 10 får hänga kvar vid #Objective-C.