Påhittad Apple-version av rullande robot

Designern Martin Hajek tar en paus från att skapa konceptbilder av Apples kommande produkter, och presenterar istället en Star Wars-robot i Apple-tappning.

Idag firar 99mac tillsammans med en stor del av världen den internationella #Star Wars-dagen. Många fans ser nog också fram emot 16 december i år när den sjunde filmen i serien har premiär. En av de nya karaktärer som dykt upp i trailers till filmen är den rullande lilla roboten BB-8.

Någon som också verkar uppskatta Star Wars är Martin Hajek, en grafiker som gjort sig känd för välgjorda konceptbilder på ryktade Apple-produkter. På sin webbplats har nu Hajek skapat en serie 3D-modeller som föreställer sig hur det skulle kunna se ut om Apple-designern Jony Ive designat den nya roboten.

Kopplingen är heller inte helt långsökt. I februari publicerades en omfattande artikel om Jony Ive i The New Yorker där det bland annat avslöjades att han bidragit med designtips till de ljussablar som förekommer i den nya filmen.

Hajek tänker sig att Apples version av BB-8 använder många komponenter från befintliga produkter, så som kameralinsen från en Iphone och en Lightning-anslutning. Självklart finns roboten i färgerna rymdgrå, silver och guld.