Dags för ny version av Filemaker

Apples dotterbolag Filemaker firar sitt 30-årsjubileum med att släppa en ny version av databasprogrammet med samma namn.

Databasprogrammet #Filemaker har funnits sedan 1985 och firar i år 30-årsjubileum. Företaget är sedan 90-talet ett dotterbolag till Apple och släpper nu en ny version av programmet.

Filemaker Pro 14 heter den nya versionen som släpps för OS X, Windows och IOS. Bland nyheterna finns ett startcenter med att app-liknande gränssnitt med stora tydliga ikoner istället för som tidigare dialogrutor och rullgardinsmenyer. Det finns också ett nytt scriptfönster som låter användare skapa, redigera och visa script och beräkningar på ett ställe.

Filemaker Pro 14 kostar 4 375 kronor inklusive moms för en fullständig licens, medan Filemaker Pro 14 Advanced kostar 5 625 kronor inklusive moms. För användare med äldre licenser går det att köpa billigare uppgraderingslicenser. Filemaker Go 14 hittas gratis i App Store.

Filemaker har sålts i över 20 miljoner exemplar sedan starten och Filemaker Go passerade nyligen 1,5 miljoner nedladdningar i App Store.