Rykte: Utvecklingsverktyg för Apple TV

Allt mer pekar mot att Apple lanserar en ny generation Apple TV under utvecklarkonferensen WWDC i juni.

Rykten om en uppdaterad #Apple TV har pågått under en längre tid, och mycket pekar nu mot att Apple kan komma att visa upp en ny version under WWDC som inleds 8 juni. Enligt en rapport från den vanligtvis välunderrättade Mark Gurman på 9to5mac ska den nya enheten erbjuda bland annat röststyrning med den digitala assistenten Siri.

Apple uppges vilja lägga fram Apple Watch som ett huvudsakligt sätt att styra och kontrollera en ny Apple TV, som ett alternativ till en ny och mer avancerad fjärrkontroll som ska komma tillsammans med enheten.

Nya Apple TV ska också ha stöd för appar från tredje part, något som det länge spekulerats kring. En ny version av utvecklingsverktyget Xcode ska erbjuda ett nytt ramverk som kallas TVkit som utvecklare kan använda sig av för att skapa appar för Apple TV.

Även den tidigare omtalade tv-tjänsten förbereds av Apple, men denna kan komma att lanseras efter den nya hårdvaran. Den nya versionen av Apple TV uppges bli mindre och tunnare än den befintliga, även om källor som som använt Apples interna prototyper uppger att dessa är större.