Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nordic Game Awards 2015

Nordens bästa spel från Sverige

99mac är på plats i Malmö för Nordic Game Awards för att ta reda på årets vinnare i kategorier som årets bästa nordiska spel och bästa nordiska innovation.

Redaktionen är i Malmö för #Nordic Game Conference och ikväll är det dags att utse årets vinnare i Nordic Game Awards där spel från flera plattformar tävlar om utmärkelserna. Flera svenska spel och utvecklare finns med bland de nominerade som vi rapporterat om tidigare.

Bästa nordiska barnspel

Danmark tar hem den här kategorin. Wuwu & Co heter det vinnande bidraget som är en interaktiv bok för barn framtagen av Merete Helle och Step In Books.

Två svenska bidrag fanns med bland de nominerade, Inventioneers av Filimundus och Toca Nature av Toca Boca.

Namn
Wuwu and Co.
Plattform
IOS
Utvecklare
Step In Books ApS
Version
1.0
Pris
Krav
Kräver IOS 4.3 eller senare. Kompatibel med Ipad 2 Wi-Fi, Ipad 2 Wi-Fi + 3G, Ipad Wi-Fi (tredje generationen), Ipad Wi-Fi + Cellular (tredje generationen), Ipad Wi-Fi (fjärde generationen), Ipad Wi-Fi + Cellular (fjärde generationen), Ipad Mini Wi-Fi, Ipad Mini Wi-Fi + Cellular, Ipad Air, Ipad Air Wi-Fi + Cellular, Ipad mini 2, Ipad mini 2 Wi-Fi + Cellular, Ipad Air 2, Ipad Air 2 Wi-Fi + Cellular, Ipad mini 3 och Ipad mini 3 Wi-Fi + Cellular.
Språk
Engelska

Juryn ger också Max: The Curse of Brotherhood av danska Press Play ett särskilt omnämnade i kategorin bästa nordiska barnspel.

Bästa artistiska prestation

Norges Krillbite Studios vinner den här kategorin med sitt Among the Sleep. Juryns motivering lyder så här:

"Ett artistiskt spel är ett spel med visioner och ambitioner integrerade i spelandet, vilket skapar en upplevelse som rör och engagerar spelare på flera nivåer."

Svenska Simogo var nominerade med sitt The Sailors Dream som 99mac tidigare skrivit om.

Bästa nordiska indiesensation 2015

Finska indieutvecklarna Team Jolly Roger fick utmärkelsen för sitt spel Interplanetary som hittas på Steam och kan spelas på bland annat Mac.

Bästa nordiska spel för handhållna enheter

Norska DOS Studios står bakom spelet Size Does Matter som är årets nordiska spel för handhållna enheter. De vinner över bland annat svenska Simogo med The Sailors Dream och Leo's Fortune av 1337 och Senri.

Namn
Size DOES Matter
Plattform
IOS
Utvecklare
Channel 4
Version
4.0
Pris
Krav
Kräver IOS 4.3 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska

Bästa nordiska innovation

Danska Press Play fick upp på scenen igen när de vann utmärkelsen bästa nordiska innovation för spelet Kalimba.

Årets bästa nordiska spel

Äntligen dags för kvällens höjdpunkt, årets nordiska spel. Vinnarna är Sverige-baserade Machine Games som vann med Wolfenstein: The New Order, ett spel för pc.

Stort grattis till vinnarna!

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.