Meddelandet som krashar din Iphone

Genom att skicka ett speciellt meddelande till din Iphone kraschar den och startar om. Orsaken är en bugg i appen Meddelanden.

En ny bugg har upptäckts i appen Meddelanden i IOS som får telefonen att krascha när ett textmeddelande som innehåller en särskild uppsättning tecken och arabiska bokstäver tas emot.

Meddelandet tycks orsaka en krasch och omstart av enheten på grund av hur systemet försöker formatera texten när den visas som en notis. Om användaren redan är inne i appen när den tar emot meddelandet kraschar telefonen däremot inte. Buggen rapporterades först på forumet Reddit.

Enligt en användare på Twitter som varit i kontakt med Apple är de medvetna om problemet och arbetar på en lösning. Användare som råkar ut för problemet kan skydda sig genom att tillfälligt stänga av notisfunktionen för meddelanden. Den som fått meddelandet och har problem att därefter öppna appen Meddelanden kan lösa detta genom att skicka ett nytt meddelande till sig själv antingen genom Siri på telefonen eller från en annan enhet.