"Bilen är den ultimata mobila enheten"

Apples operative chef Jeff Williams säger lite kryptiskt i en intervju att bilen är den ultimata mobila enheten, men säger inte rakt ut att Apple arbetar på en egen bil.

Apple-chefer har gjort sig kända för att inte prata om framtida planer utom i väldigt vaga termer och nu visar det sig att den operative chefen Jeff Williams också är duktig på att inte säga för mycket.

Nu i dagarna pågår Recodes konferens Code i USA och Williams är en av gästerna. På en fråga från publiken om vad Apple kan tänkas göra med sina pengar förutom att betala aktieägarna svarade han att företaget undersöker många olika marknader.

"Tja, bilen är verkligen den ultimata mobila enheten, är den inte? Vi utforskar alla möjliga sorters kategorier och vi kommer att fortsätta att göra det och lista ut var vi kan göra störst skillnad."

Enligt Williams är det inte hur mycket intäkter en viss produkt kan dra in till företaget som avgör vad de börjar med härnäst, utan hur stor skillnad de tror att de kan göra. Ett videoklipp med delar från intervjun finns att se hos Recode.

När Tim Cook tidigare gästade samma konferens för två år sedan sa han "Jag tycker att handleden är intressant" när de pratade om kroppsburna enheter. Med facit i hand kan vi konstatera att Apple arbetade på Apple Watch.