Apple ger temporära lösningar på Meddelande-bugg

Genom att skicka ett särskilt meddelande till Iphone-användare orsakar en bugg att enheten startar om. I ett supportdokument bjuder Apple på temporära lösningar i väntan på en mjukvaruuppdatering.

Tidigare i veckan rapporterade 99mac om hur en bugg i Meddelande-appen orsakar att Iphone startar om. Allt som krävs är att enheten tar emot ett meddelande med en särskild sträng av Unicode-tecken. Apple sa då att de känner till buggen och arbetar på en lösning som kommer i en framtida uppdatering.

Nu har de också publicerat ett officiellt supportdokument med temporära lösningar för den som inte kan öppna Meddelande-appen efter att ha tagit emot meddelandet.

En del av de här lösningarna är samma som 99mac skrev om i samband med buggen. För användare som inte kan öppna appen Meddelande kan det hjälpa att be Siri läsa upp olästa meddelanden eller att svara på meddelandet som orsakar kraschen.

Efter det bör Meddelanden gå att starta igen och då rekommenderas användare att svepa åt vänster för att radera hela tråden, eller hålla ned fingret på meddelandet i fråga och välja mer och sedan radera bara det från tråden.