Nästa Iphone blir tjockare och starkare

Nästa generation Iphone-modeller blir starkare och något tjockare än nuvarande modeller, enligt analytikern Ming-Chi Kuo.

Efter sommaren borde det vara dags för Apple att lansera nya modeller av Iphone om tidigare år är något att gå efter. Analytikern Ming-Chi Kuo är tillbaka med en ny rapport om vad vi kan vänta oss, rapporterar 9to5mac.

Nästa uppsättning Iphone-modeller kommer att använda starkare aluminum, samma som används för Apple Watch, och enheterna kommer att vara något tjockare än dagens Iphone 6 och 6 Plus. Iphone-modellerna sägs bli 0,15 millimeter längre och 0,2 millimeter tjockare för att få plats med en Force Touch-skärm. Force Touch-tekniken gör det möjligt att för enheten att skilja mellan hårda och lätta tryck och finns i Apple Watch samt i styrplattorna på en del av Apples bärbara datorer.

När Iphone 6 och 6 Plus lanserades fick de kritik för att de kunde böjas och för den utstickande kameran på baksidan. Starkare aluminum och förstärkningar i chassit skulle kunna betyda att nästa generation blir svårare att böja, medan en tjockare enhet i kombination med en tunnare kameramodul kanske innebär att vi slipper den utstickande kameran.