Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fyra veckor med Jawbone Up3 och Up2

Jawbone tillhör en av giganterna när det gäller aktivitetsarmband och nu finns deras senaste generation band ute i handeln. Modellerna Up2 och Up3 besöker 99mac:s testlabb.

Summering och omdöme

Up3

Jawbones senaste toppmodell smälter snabbt in i vardagen och tillsammans med appen får användaren snabbt koll på aktiviteter och sömn. Det svarta armbandet är diskret och stör inte egentligen någon outfit. Appen är enkel och tydlig med snygga staplar över steg och olika sömnstadier. Up3 har lång batteritid och vi gillar den nya magnetiska laddningskontakten. Mycket bättre än den tidigare varianten.

Det har däremot blivit krångligare att mäta träning än tidigare modeller som hade en fysisk knapp för att starta stoppuret, och bandet mäter inte puls under träningspasset som en del konkurrenter. Men det senare säger Jawbone att de arbetar på till en kommande mjukvaruuppdatering.

Fördelar
+ Enkelt och smidigt att använda
+ Lång batteritid
+ Magnetisk laddare
+ Appen

Nackdelar
- Krångligt att mäta träning
- Mäter bara vilopuls
- Byter ibland lägen själv (steg/sömn)

Up2

Det här är ett enklare aktivitetsarmband med några färre finesser än Up3. Det är lätt att komma igång och tack vare den långa batteritiden och den nästan helautomatiska steg- och sömnmätningen smälter bandet in i vardagen. Tipsen från Jawbone kan ge ett hälsosammare liv, men har man en Iphone 5S eller senare gör den inbyggda M-processorn ett lika bra jobb. Då ställer vi oss tveksamma till om sömnanalysen ger ett tillräckligt stort mervärde för att motivera ett köp.

Fördelar
+ Lång batteritid
+ Sköter nästan sig självt
+ Bra byggkvalité

Nackdelar
- Få fördelar över telefonens inbyggda räknare
- Låsmekanismen
- Otydliga symboler på bandet

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.