Dessa länder saknar Apple Music

Apple har publicerat en lista över vilka länder som kan ta del av företagets musiktjänster.

När Apple Music presenterades under WWDC uppgavs att den skulle komma till hundra länder, men vilka det gäller specificerades först inte av Apple. Nu har företaget publicerat en lista över vilka länder som har tillgång till Apples olika musiktjänster.

Sammanlagt är det 110 länder som har tillgång till den strömmande tjänsten Apple Music, radiostationen Beats 1 och Apple Music Radio (ersätter Itunes Radio). Några av länderna som exempelvis Jordanien, Ryssland och Ungern har inte tillgång till Beats 1.

Itunes Radio fanns tidigare i USA och Australien, men heter nu Apple Music Radio. I dessa båda länder går det fortfarande att använda tjänsten utan att betala för Apple Music, troligtvis med reklamavbrott. I övriga länder, däribland Sverige, är den en del av Apple Music-abonnemanget.

Länder där Apple Music än så länge inte är lanserad är Angola, Bahamas, Burkina-Faso, Israel, Mozambique, Namibia, Puerto Rico, Taiwan, Turkiet och Qatar. Dessa länder har dock tillgång till Itunes Match. Det enda landet på listan som saknar Itunes Match är Rumänien, som däremot har både Apple Music och radiostationerna.