Apple köper stort landområde

Apple expanderar kraftigt i Kalifornien, och både köper mark och hyr flera stora kontorslokaler.

Apple expanderar kraftigt och bygger inte bara nya datacenter i olika delar av världen och ett nytt huvudkontor i Cupertino. Nu har företaget köpt upp ett stort landområde på 43 tunnland, motsvarande 174 000 kvadratmeter eller ungefär en yta motsvarande 30 fotbollsplaner. Detta rapporterar Silicon Valley Business Journal.

Området ligger i norra San Jose, nära flygplatsen San Jose International Airport som är den tredje största i San Francisco-området. Det är heller inte särskilt lång väg från Apples framtida högkvarter Campus 2.

För en månad sedan hyrde Apple också en kontorsbyggnad alldeles bredvid landområdet de nu köper. Lokalen är på närmare 27 000 kvadratmeter. Apples planer för marken är inte avslöjade, men det köpta området är godkänt för att bygga nya kontorslokaler på upp till 260 000 kvadratmeter. Det är lika mycket lokalyta som Campus 2 kommer att få.

Men Apple verkar också förbereda verksamhet inne i centrala San Francisco. Förra månaden hyrde Apple också en stor kontorslokal i staden på 7 000 kvadratmeter, rapporterar San Francisco Business Times.