Rykte: Microsoft förbereder nytt flaggskepp

Kommande Lumia 950 ska bli Microsofts nya flaggskeppsmobil, och nu har påstådda bilder läckt ut.

#Microsoft verkar inte vara redo att ge upp försöken att slå sig in som en storspelare bland smarta mobiltelefoner riktigt än. Enligt Windows Central förbereder Microsoft två nya Lumia-varianter för lansering senare i år.

De två telefonerna går under kodnamnen Talkman och Cityman, men tros heta Lumia 950 och 950 XL. Till skillnad från tidigare Lumia-lurar som tillhört de billigare prissegmenten uppges detta vara fråga om premium-modeller som ska konkurrera med telefoner som Iphone och Galaxy S6 Edge.

Bilder har publicerats som påstås visa en prototyp av den större modellen Lumia 950 XL. Enheten är dold i ett skyddsfodral, men har enligt sajten en bildskärm på 5.7 tum och en anslutning av typen USB Type-C. Enligt specifikationerna ska den mindre Lumia 950 ha en bildskärm på 5.2 tum. Båda modellernas upplösning är dock 1440 x 2560 pixel.

Vidare har telefonerna 3 gigabyte primärminne, 32 gigabyte lagringsutrymme plus en läsare för microSD-kort, en kamera på 20 megapixel samt stöd för trådlös laddning via standarden Qi. Enligt Windows Central kommer Microsoft att visa upp de nya flaggskeppsmobilerna under ett event i oktober.