Rykte: Apple håller event 9 september

Apple håller ett mediaevent den 9 september i år där de kommer att visa upp nya Iphone-modeller och andra nyheter, enligt en rapport.

Att Apple kommer att släppa nya Iphone-modeller under hösten får betraktas som något vi kan anta, och traditionellt sker dessa lanseringar i september. Enligt John Paczkowski på Buzzfeed är det magiska datumet detta år 9 september, alltså exakt samma datum som förra året när Apple visade upp Iphone 6, Iphone 6 Plus, betalsystemet Apple Pay och gav världen en första glimt av Apple Watch.

Denna gång väntas Apple uppdatera Iphone-sortimentet med #Iphone 6S och Iphone 6S Plus, och kommer enligt rykten också lansera en länge efterlängtad ny modell av #Apple TV.

Enligt rapporten kommer Apple också ta tillfället i akt att visa upp nya Ipad-modeller, något som de senaste åren annars har skett under ett eget event i oktober. Huruvida en större så kallad Ipad Pro kommer att visas upp beskrivs som osäkert.

Paczkowski lyckades förra året pricka in datumet för Apples september-event i god tid innan, så det är sannolikt att uppgifterna stämmer även i år. Om så är fallet bör Apple skicka ut inbjudningar till press och andra utvalda gäster ungefär en och en halv vecka i förväg.