Rykte: Ingen Iphone 6C i september

Apple kommer inte att släppa någon efterföljare till Iphone 5C, men kommer att behålla Iphone 5S som instegsmodell enligt nya uppgifter.

Apple har bekräftat att de håller ett event 9 september, och då lär vi få se årets nya Iphone-modeller Iphone 6S och Iphone 6S Plus. Däremot kommer det inte att dyka upp en Iphone 6C med 4-tumsskärm enligt Mark Gurman på 9to5mac, som ofta visat sig ha goda insikter i Apples planer.

Enligt rapporten kommer Apple dock att pensionera den nuvarande Iphone 5C, men behålla Iphone 5S som instegsmodell. En ersättare med 4-tumsskärm är dock under utveckling, men är inte redo att lanseras i september. Denna modell uppges prestandamässigt motsvarande en Iphone 6.

Något förvånande rapporteras också Apple behålla de nuvarande modellerna Iphone 6 och Iphone 6 Plus, men sänka priset på dessa. Om detta stämmer skulle det alltså innebära att Iphone-sortimentet i höst blir det största hittills.

Slutligen påstås att Apple internt också testar en Iphone-prototyp med 3,5-tumsskärm, alltså samma storlek som Iphone 4 och 4S. Det bedöms däremot inte troligt att denna telefon kommer att lanseras.

Iphone 6S och 6S Plus väntas få snabbare processorer, bättre kamera och stöd för Force Touch.