Plex kommer till Apple TV

Populära mediaspelaren Plex meddelar att en version för nya Apple TV är under utveckling.

Förra veckan lanserades en ny #Apple TV som börjar säljas i oktober. En av de största nyheterna är att enheten får stöd för appar från tredje part och en egen App Store. Med hjälp av det nya operativsystemet TV OS och ett särskilt utvecklingsverktyg kan i princip vem som helst lansera en app för den nya svarta lådan.

En av de appar som troligtvis hör till de mest efterlängtade är mediaspelaren #Plex, som låter användare samla sina tv-serier, filmer, bilder och musik och strömma lokalt. Till IT World bekräftar nu en av Plex grundare, Scott Olechowski att företaget satsar på en version för nya Apple TV. Via epost skriver han:

"Det är en länge efterfrågad plattform och vi är entusiastiska över att arbeta på det. Vi vill ha det, våra användare vill ha det."

Enligt Olechowski ser det inte ut att finnas några tekniska hinder för att utveckla en väl fungerande Plexklient för Apple TV, då det nya systemet till största delen bygger på IOS och redan befintliga API:er. Han vill dock inte utlova någon tidsplan för när Plex dyker upp på på plattformen.