99mac besöker MacWorld Expo i Boston

99mac befinner sig på MacWorld Expo i Boston - här är det bara tre timmar kvar till mässan stänger på dess tredje dag. Som vi tidigare förutspått är mässan mindre än någonsin pga Apples bråk med IDG som innebär att Apple inte ens har en monter.

MacWorld Expo ligger i helt nya Boston Covention & Exhibition Center och är faktiskt första mässan som någonsin anordnats här. Det innebar tyvärr att vi fick parkera vår bil i ett mindre attraktivt område utan bevakning och gå en kilometer i regnet eftersom alla parkeringsplatser på mässområdet är reseverade för utställare.

Vi betalar $35 per person för att komma in på mässan - totalt strax över femhundra kronor - och upptäcker snabbt varför mässpersonalen varit så duktiga på att täcka för alla fönster i entrén: mässan är pytteliten. Vi har tidigare berättat att AppleExpo i Paris egentligen är för liten för att kännas rolig men det här tar priset. MacWorld Expo fyller 20% av en mässhall (av totalt fyra såvitt vi kan se)

Efter att ha vandrat runt i fem minuter så är vi klara med bildreportaget eftersom det knappt finns några montrar att titta på. Enda stora företagen med monter är HP, Wacom och Quark. Spymac finns här med mässans snyggaste monter där dom säljer snygga tillbehör med Spymac logo samt abbonemang till deras .mac-liknande tjänster.

Inga nya produkter finns för visning på mässan - inte ens dom nya Applebildskärmarna som lanserades på WWDC nyligen.

Vi träffar MUG-medlemmar ifrån dom närmaste staterna och diskuterar Apples förhållande till MUG:ar och upptäcker att deras situation är ungefär som den vi upplever i Sverige. Vi får lite nya kontaktpersoner och ska försöka tala med Apples representant som finns här för att hålla en presentation om en timme tillsammans med David Pogue (fd krönikör i MacWorld).

Beslutet att flytta MacWorld Expo till Boston ifrån New York gjorde att de stora utställarna hoppade av och jag kan faktiskt förstå dem - den här stan är inte mycket att hänga i julgranen enligt oss. Vi får ett tips om att en stor DigitalVideo-konferens pågår just nu i Jakob Javits center i New York och att Apple minsann har rejäl närvaro där istället.

Tyvärr har vi inte tillgång till en CompactFlash adapter just nu så bilderna stannar i kameran i några timmar till - vi lovar att lägga upp bilder senare ikväll svensk tid så att ni får se spektaklet här i Boston.

/Martin & Mats på plats i Boston

Se hela bildreportaget - glöm inte att kommentera i forumet